Author Topic: Translation Wizard  (Read 17807 times)

Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Translation Wizard
« on: December 12, 2008, 03:35:45 pm »
if you have problems with the Translation Wizard, please post in here.

The current version is 1.46 as I've moved the translations to a new location at translation.nb-core.org

It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro

Zelgadiss

  • Guest
Re: Translation Wizard
« Reply #1 on: December 13, 2008, 01:43:37 am »
This is a little error.

When you use "Check for known translations"

Button for insert selected translation not work.

Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Re: Translation Wizard
« Reply #2 on: December 13, 2008, 09:05:48 am »
can you you be more specific?

it worked all before, and I did not alter anything there. Oo
It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro

Zelgadiss

  • Guest
Re: Translation Wizard
« Reply #3 on: December 13, 2008, 01:21:09 pm »
In photo. You select any translations for insert in DB.

But not insert in DB not do nothing

Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Re: Translation Wizard
« Reply #4 on: December 13, 2008, 09:26:53 pm »
You *have* pulled translations into your temporary translations table, yes? =)

It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro

Zelgadiss

  • Guest
Re: Translation Wizard
« Reply #5 on: December 14, 2008, 04:49:06 pm »
temp translation are empty.

Always are empty

Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Re: Translation Wizard
« Reply #6 on: December 14, 2008, 07:19:19 pm »
Alright.

it cannot insert any  translations =) because it does not know any.

you need to PULL first. then you can "check for known" =)
It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro

Cryx

  • Guest
Re: Translation Wizard
« Reply #7 on: February 27, 2009, 09:41:07 pm »
Hello,

I installed dragonpirme edition 1.1.1

uploaded your Translationwizard....


my sheme is "de" ( i want it into german)

but.. look @ my screen

www.cryx.mucea.de/upload/asdf.bmp

Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Re: Translation Wizard
« Reply #8 on: February 28, 2009, 10:51:03 am »
What action did you do?

Also, how does your untranslated table looks like?
It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro

Chebazzle

  • Guest
Re: Translation Wizard
« Reply #9 on: September 08, 2009, 08:43:36 am »
Hi,

I don't really think it's a bug, but more a problem of my server settings...
But anyhow, I don't know how to solve this:

If I try to pull any translation from the central (or any) server, I get a white page with a list of translation table entries, and the following message at the end:
Quote
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''de','about',' ',' ','theKlaus','1.0.2'), ('de','about','(Gold Amount' at line 1
Call Stack:
1: db_query("('de','about',' ','&...") called from /var/www/lotgd_nb/modules/translationwizard/pull.php on line 58
2: require("/var/www/lotgd_nb/modules...") called from /var/www/lotgd_nb/modules/translationwizard.php on line 115
3: translationwizard_run() called from /var/www/lotgd_nb/runmodule.php on line 33
It doesn't matter which translations I try to pull, the error is always the same...

LotGD version: 1.2.1 +nb
TranslationWizard: 1.46
PHP: 5.2.4
MySQL: 5.0.51a

I'm thankful for any help on this topic.



Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Re: Translation Wizard
« Reply #10 on: September 08, 2009, 11:38:56 am »
Hi,

it seems your game  tries to insert the blunt files without the proper header.

A translation file looks like:

"Verified .....blabla
('de','......
('de','...."

and in your case, it does not add the necessary "INSERT INTO..." to the sql statement but correctly check + strip the "Verified" statement.
This should be done by the translation wizard itself.

Do you use the newest version? Download from http://lotgd-downloads.com if you are not certain about it.
It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro

Chebazzle

  • Guest
Re: Translation Wizard
« Reply #11 on: September 10, 2009, 06:02:26 pm »
LotGD version: 1.2.1 +nb
TranslationWizard: 1.46
PHP: 5.2.4
MySQL: 5.0.51a

These are the version I have installed... I think it's the recent one.
But just to be sure I downloaded the module again from your site and made a reinstall - same error.

Any ideas? Can the MySQL version be a problem?

Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Re: Translation Wizard
« Reply #12 on: September 18, 2009, 02:46:07 pm »
My bad apparently.

modules/translationwizard/pull.php

line 56:

 56                               array_shift($file);


either delete or comment that line out. Then it works.
It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro

DarkX

  • Guest
Re: Translation Wizard
« Reply #13 on: September 24, 2009, 05:47:34 pm »
i get the error:
T TURL: http://translations.nb-core.org/
TPulled from folder: de

TThe pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). TThe pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).
The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file). The pull for namespace '' was not successful (could not transfer into table).


why?

Nightborn

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 318
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
    • Shinobilegends
Re: Translation Wizard
« Reply #14 on: September 25, 2009, 05:18:44 am »
Quote
"The pull for namespace '' was not successful (error getting file / wrong file)"

An empty namespace. Download the new version and see if that helps.

Then, if you do not describe me *what* you try to pull *where*, that's what I can say.
It should be fixed, but it won't be easy and it won't be fast. If you want
to help - wonderful. But keep in mind that it will take months of wading
through the ugliest code we have in the tree. If you've got a weak stomach -
stay out. I've been there and it's not a nice place.

   - Al Viro